Åbo utan nazister -demonstration 20.8.2022

Den antirasistiska och antifascistiska Åbo utan nazister -demonstrationen arrangeras på lördagen den 20.8.2022 som protest mot fascistdemonstrationen “188-kukkavirta”, vilken ordnas av Kansallismielisten liittouma. Demonstrationståget samlas kl 11:00 i hörnet av Universitetsgatan och Kristinegatan

KL är en högerextrem koalition som grundades 2017 och samlar sannfinländare, medlemmar av Suomen Sisu, Soldiers of Odin och den nu förbjudna Nordiska Motståndsrörelsen.

Det här fascistiska slöddret skapade rubriker 2019, då de använde bilder av vänsterpolitiker som måltavlor för prickskytte på sitt sommarläger.

Kansallismielinen liittouma har ordnat Kukkavirta-evenemang sedan 2018 med syfte att utnyttja årsdagen för knivdådet i Åbo för att sprida sitt främlingsfientliga och våldsamma budskap. Evenemanget är öppet rasistiskt och årets talare är Suomen Sisus ordförande Henri Hautamäki.

Vi vill förmedla att nazism och jihadism är är två sidor av samma mynt: bägge ideologier strävar efter att tillintetgöra det fria och demokratiska samhället genom alla möjliga medel, och utan hänsyn till människoliv.

Det finns inget utrymme för rasistiska och våldsamma högerextremistiska rörelser i Åbo, Finland eller någontans i världen. Åbo utan nazister -demonstrationen är öppen för alla som står emot rasism och fascism, och som vill bygga en rättvisare, jämlikare och friare värld.

Programmet kommer att innehålla tal, musik, och slagord.

Händelsen uppdateras här

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen