Åbo utan nazister -demonstration 22.8.21: tal, DJ & Paleface

Den antirasistiska och antifascistiska Åbo Utan Nazister-demonstrationen arrangeras söndagen den 22.8 2021 som protest mot den samtidiga fascistdemonstrationen “188 Kukkavirta”, som ordnas av Kansallismielisten liittouma.

KL är en högerextrem koalition som grundades 2017 och samlar sannfinländare, medlemmar av Suomen Sisu, Soldiers of Odin och den nu förbjudna Nordiska Motståndsrörelsen. Det här fascistiska slöddret skapade rubriker 2019, då de använde bilder av vänsterpolitiker som måltavlor för prickskytte på sitt sommarläger. Kansallismielinen liittouma har ordnat Kukkavirta-evenemang sedan 2018 med syfte att utnyttja årsdagen för knivdådet i Åbo för att sprida sitt främlingsfientliga och våldsamma budskap. Evenemanget är öppet rasistiskt och årets talare är Suomen Sisus ordförande Henri Hautamäki.

Vi vill förmedla att nazism och jihadism är är två sidor av samma mynt: bägge ideologier strävar efter att tillintetgöra det fria och demokratiska samhället genom alla möjliga medel, och utan hänsyn till människoliv.

Det finns inget utrymme för rasistiska och våldsamma högerextremistiska rörelser i Åbo, Finland eller någontans i världen. Åbo utan nazister -demonstrationen är öppen för alla som står emot rasism och fascism, och som vill bygga en rättvisare, jämlikare och friare värld.

I år samlas vi på gågatan (Universitetsgatan) kl.12.45 och marscherar därifrån till Gamla Stortorget för att högljutt försvara antirasism, feminism och mänskliga rättigheter. Programmet kommer att innehålla tal, musik, och slagord. MC Paleface uppträder och evenemanget är fredligt och rusfritt.

@Turun Pyöräpaja stödjer demonstrationen, och samlas även på gågatan för deras egna antifascistiska cykeltur

Från Helsingfors arrangeras det en gemensam busstransport i år igen (mera information finns på Facebook, på finska).

Koronaåtgärder: Vi uppmanar deltagarna att beakta säkerhetsdistans och använda skyddsmasker. Delta inte, ifall du har koronasymptom.


PROGRAM (uppdateras vartefter)

12.45 Samling på gågatan
13.00 Marschen startar
13.45 Marschen når Gamla stortorget
14.00 Paleface uppträder
14.45 Tal, DJ Awak
16.00 Demonstrationen slutar

Demonstrationen på Facebook

Skriv din sökning ovan och tryck enter för att söka. Tryck escape för att avbryta.

Tillbaka till toppen