Turku ilman natseja -mielenosoitus 20.8.2022

Rasismin ja fasismin vastainen Turku ilman natseja -mielenosoitus järjestetään Turussa lauantaina 20.8.2022 protestina samaan aikaan järjestettävälle Kansallismielisten liittouman muukalaisvihamieliselle 188-kukkavirta-tapahtumalle. Kulkue kokoontuu klo. 11:00 Yliopistonkadun ja Kristiinankadun kulmaan.

Kansallismielisten liittouma on kesällä 2017 perustettu äärioikeistolainen koalitio, joka kokoaa yhteen perussuomalaisia, Suomen Sisun jäseniä, sekä Soldiers of Odinin ja lakkautetun Pohjoismaiseen vastarintaliikkeen uusnatseja. Tämä fasistinen roskajoukko nousi kesällä 2019 otsikoihin järjestettyään leirin, jossa käytettiin vasemmistolaisten poliitikkojen kuvia maalitauluina ampumaharjoituksissa.

Neljänä viime kesänä Kansallismielisten liittouma on kukkavirta-tapahtumien avulla pyrkinyt hyödyntämään Turun puukotusten vuosipäivää oman vihamielisen ja väkivaltaisen sanomansa levittämiseen. Tempausta markkinoidaan avoimen rasistisena ja vihamarssin puhuja tulee uusfasistisen Suomen Sisun riveistä.

Haluamme viestiä, että natsismi ja jihadismi ovat saman kolikon kääntöpuolia: kummatkin ideologiat pyrkivät tuhoamaan vapaan ja demokraattisen yhteiskunnan keinoja kaihtamatta ja ihmishenkiä säästämättä.

Rasistisille ja väkivaltaisille äärioikeistolaisille järjestöille tai niiden pyrkimyksille ei ole tilaa Turussa, Suomessa tai maailmassa. Turku ilman natseja -mielenosoitus on avoin kaikille, jotka vastustavat rasismia ja fasismia ja haluavat rakentaa oikeudenmukaisempaa, tasa-arvoisempaa ja vapaampaa maailmaa.

Luvassa on puheita, livemusiikkia. Tilaisuus on rauhanomainen ja päihteetön.

Tapahtuma päivittyy täällä

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top