Turku ilman natseja -mielenosoitus 22.8.21: puheita, DJ & Paleface

Rasismin ja fasismin vastainen Turku ilman natseja-mielenosoitus järjestetään Turussa sunnuntaina 22.8.2021 protestina samaan aikaan järjestettävälle Kansallismielisten liittouman muukalaisvihamieliselle 188-Kukkavirta-tapahtumalle.

Kansallismielisten liittouma on kesällä 2017 perustettu äärioikeistolainen koalitio, joka kokoaa yhteen perussuomalaisia, Suomen Sisun jäseniä, sekä Soldiers of Odinin ja lakkautetun Pohjoismaiseen vastarintaliikkeen uusnatseja. Tämä fasistinen roskajoukko pääsi kesällä 2019 otsikoihin järjestettyään leirin, jossa käytettiin vasemmistolaisten poliitikkojen kuvia maalitauluina ampumaharjoituksissa.

Kolmena viime kesänä Kansallismielisten liittouma on kukkavirta-tapahtumien avulla pyrkinyt hyödyntämään Turun puukotusten vuosipäivää oman vihamielisen ja väkivaltaisen sanomansa levittämiseen. Tempausta markkinoidaan avoimen rasistisena ja vihamarssin puhuja tulee uusfasistisen Suomen Sisun riveistä.

Haluamme viestiä, että natsismi ja jihadismi ovat saman kolikon kääntöpuolia: kummatkin ideologiat pyrkivät tuhoamaan vapaan ja demokraattisen yhteiskunnan keinoja kaihtamatta ja ihmishenkiä säästämättä.

Rasistisille ja väkivaltaisille äärioikeistolaisille järjestöille tai niiden pyrkimyksille ei ole tilaa Turussa, Suomessa tai maailmassa. Turku ilman natseja -mielenosoitus on avoin kaikille, jotka vastustavat rasismia ja fasismia ja haluavat rakentaa oikeudenmukaisempaa, tasa-arvoisempaa ja vapaampaa maailmaa.

Kokoonnumme 22.8. klo 12:45 kävelykadulla. Sieltä marssimme klo 13 Vanhalle Suurtorille pitämään meteliä antirasismin, ihmisoikeuksien ja tasa-arvon puolesta. Luvassa on puheita, livemusiikista vastaa MC Paleface ja biletunnelmaa kohottaa DJ Awak. Tilaisuus on rauhanomainen ja päihteetön.

@Turun Pyöräpaja tukee mielenosoitusta, ja kokoontuu niin ikään kävelykadulla omaan antifasistiseen pyöräkierrokseensa.

Helsingistä järjestetään tänäkin vuonna yhteinen bussikuljetus mielenosoitukseen (lisätiedot Facebookissa).

Koronavarotoimina kehotamme osallistujia pitämään turvavälit ja käyttämään kasvomaskeja. Älä osallistu, jos sinulla on oireita.

Viime vuonna noin 800 ihmistä osallistui Turku ilman natseja -mielenosoitukseen (v. 2018 osallistujia oli n. 1000, v. 2019 n. 700).


OHJELMA (tarkentuu pian)

12:45 Kokoontuminen Yliopistonkadun kävelykadulla
13:00 Marssi lähtee liikkeelle
13:45 Marssi päättyy Vanhalle Suurtorille
14:00 LIVE: MC Paleface
14:45 Puheita, DJ Awak
16:00 Päätös

Tapahtuma Facebookisa

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top