Turku ilman natseja -mielenosoitus 16.8.2020

Rasismin ja fasismin vastainen Turku ilman natseja-mielenosoitus järjestetään Turussa sunnuntaina 16.8.2020 protestina samaan aikaan järjestettävälle Kansallismielisten liittouman muukalaisvihamieliselle 188-Kukkavirta-tapahtumalle.

Kansallismielisten liittouma on kesällä 2017 perustettu äärioikeistolainen koalitio, joka kokoaa yhteen perussuomalaisia, Suomen Sisun jäseniä, sekä Pohjoismaiseen vastarintaliikkeen ja Soldiers of Odinin uusnatseja. Tämä fasistinen roskajoukko pääsi kesällä 2019 otsikoihin järjestettyään leirin, jossa käytettiin vasemmistolaisten poliitikkojen kuvia maalitauluina ampumaharjoituksissa.

Kahtena viime kesänä Kansallismielisten liittouma on kukkavirta-tapahtumien avulla pyrkinyt hyödyntämään Turun puukotusten vuosipäivää oman vihamielisen ja väkivaltaisen sanomansa levittämiseen. Tällä kertaa liittouma on markkinoinut tapahtumaa avoimen rasistisena ja on ottanut maalitaulukseen Black Lives Matterin ja kansainvälisen rasismin vastaisen liikkeen. Haluamme viestiä, että natsismi ja jihadismi ovat saman kolikon kääntöpuolia: kummatkin ideologiat pyrkivät tuhoamaan vapaan ja demokraattisen yhteiskunnan keinoja kaihtamatta ja ihmishenkiä säästämättä.

Rasistisille ja väkivaltaisille äärioikeistolaisille järjestöille tai niiden pyrkimyksille ei ole tilaa Turussa, Suomessa tai maailmassa. Turku ilman natseja -mielenosoitus on avoin kaikille, jotka vastustavat rasismia ja fasismia ja haluavat rakentaa oikeudenmukaisempaa, tasa-arvoisempaa ja vapaampaa maailmaa.

Vuonna 2018 yli 1000 ihmistä osallistui Turku ilman natseja -marssille ja 2019 osallistujia oli noin 700 sateisesta säästä huolimatta. Tänä vuonna emme marssi, vaan kokoonnumme Vanhalle Suurtorille 16.8. klo 13:00 pitämään meteliä antirasismin, ihmisoikeuksien ja feminismin puolesta. Luvassa on puheita, musiikkia, runoutta ja huudatusta. Tilaisuus on rauhanomainen ja päihteetön.

Koronavarotoimina kehotamme osallistujia pitämään turvavälit ja käyttämään kasvomaskeja. Älä osallistu, jos sinulla on oireita.

OHJELMA TARKENTUU TÄSSÄ MYÖHEMMIN

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top