Tiedote: Turku ilman natseja -mielenosoitus 18.8.2019

Julkaisuvapaa 6.8.2019

Turku ilman natseja mielenosoitus järjestetään Turussa sunnuntaina 18.8.2019 protestina äärioikeistolaisen Kansallismielisten liittouman samana päivänä olevaa Kukkavirta-188 -mielenosoitusta vastaan.

Kansallismielisten liittouma on kesällä 2017 perustettu äärioikeistolainen koalitio, jolla on yhteyksiä eduskuntaan asti. Turussa 18. elokuuta 2019 järjestettävä 188-mielenosoitus kerää toistamiseen eri puolilta Suomea Turun kaduille Pohjoismaisen vastarintaliikkeen (PVL) uusnatseja, Soldiers of Odineita, Suomen Sisun jäseniä ja muuta äärioikeistoa. Tapahtuma on toisinto elokuulta 2018, jolloin sittemmin väliaikaiseen toimintakieltoon asetettu PVL marssi ensin omassa kansallissosialistisessa mielenosoituksessaan ja osallistui sen jälkeen 188-Kukkavirran käytännön järjestelyihin ja kulkueeseen. Kansallismielinen liittouma pääsi vastikään otsikoihin järjestettyään leirin, jossa muun muassa käytettiin vasemmistolaisten poliitikkojen kuvia maalitauluina ampumaharjoituksissa.

Kansallismielisten liittouma pyrkii siis toistamiseen hyödyntämään Turun puukotuksen vuosipäivää oman vihamielisen ja väkivaltaisen sanomansa levittämiseen. Kunnioitamme tragedian uhreja ja heidän läheisiään ja haluamme samalla viestiä, että natsismi ja jihadismi ovat saman kolikon kääntöpuolia: kummatkin ideologiat pyrkivät tuhoamaan vapaan ja demokraattisen yhteiskunnan keinoja kaihtamatta ja ihmishenkiä säästämättä.

Rasistisille ja väkivaltaisille kansallissosialistisille järjestöille tai niiden pyrkimyksille ei ole tilaa Turussa, Suomessa tai maailmassa. Turku ilman natseja mielenosoitus on avoin kaikille, jotka vastustavat rasismia ja fasismia ja haluavat rakentaa oikeudenmukaisempaa, tasa-arvoisempaa ja vapaampaa maailmaa.

Rauhanomaiseen Turku ilman natseja mielenosoitukseen otti osaa vuonna 2018 poliisin arvion mukaan yli 1000 ihmistä. Mielenosoituskulkueen jälkeen Turku ilman natseja kokoontuu kuulemaan aiheeseen liittyviä asiantuntijapuheenvuoroja koko perheelle soveltuvaan tapahtumaan. Yksi tilaisuuden puhujista on filosofian tohtori ja historiantutkija, dosentti Oula Silvennoinen. Tilaisuus on väkivallaton ja päihteetön.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: info(at)turkuilmannatseja.fi

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top