Turku ilman natseja -ryhmittymä ihmettelee Turkulaisen journalismia.

Ville Mäkilän 6.8. Turkulainen -lehteen toimittamassa artikkelissa ”Terrori-iskun vuosipäivä tuo Turkuun kolme mielenosoitusta – Vastamielenosoituksen järjestäjät: ’Natsit eivät tervetulleita Turkuun’” on haastateltu kahta mielenosoituksen järjestäjää, Amro El-Khatibia ja Pekka Rantalaa. Toimittajaa kuitenkin vaikuttaa kiinnostavan enemmän ”kahden ääripään” myytin ruokkiminen kuin itse vastamielenosoituksesta uutisointi. Tämä siitä huolimatta, että vedoksen luettuamme pyysimme sähköpostitse korjausta tähän. ”Turku ilman natseja” kysyykin, mitä äärimmäistä on kansallissosialistisen ideologian, eli lyhyesti natsismin, vastustamisessa.
Mäkilä viittaa artikkelissaan mielenkiintoisesti Valtioneuvoston vuosittain teettämään ekstremismiraporttiin ja puhuu ”Antifasta”, joka on hänen mukaansa ”tunnettu väkivaltaisesta käytöksestään”. Antifa on eurooppalaisessa kontekstissa käytetty lyhenne antifasisteista yleisesti, vaikkakin myöhemmin se on esiintynyt erilaisten yksittäisten antifasististen ryhmien nimessä Atlantin molemmin puolin. Suomessa ei nykyään kuitenkaan ole yhtäkään ”Antifaksi” kutsuttua järjestöä, joten tässä Mäkilä tekee suoranaisen asiavirheen.
Kyseisissä Valtioneuvoston vuosiraporteissa on kuitenkin jo vuosia kaikkein väkivaltaisimpana järjestönä esiintynyt Pohjoismainen Vastarintaliike, uusnatsiryhmä, jota ”Turku ilman natseja” kutsuu kaikki avoimesti vastustamaan. PVL:n väkivaltaisuutta toimittaja ei kuitenkaan artikkelissaan vaivautunut mainitsemaan edes sivulauseessa. Haluamme muistuttaa esimerkiksi antirasisti Jimi Karttusen taposta, josta PVL:n aktiivi Jesse Eppu Torniainen tuomittiin oikeudessa nimikkeellä ”törkeä pahoinpitely”. Pahoinpitelystä saadut vammat johtivat myöhemmin Karttusen kuolemaan. Toivotamme mielenosoitukseen edelleen tervetulleiksi kaikki turkulaiset, kauempaa tulevat, maahanmuuttajat, feministit, työssäkäyvät, työttömät, opiskelijat ja kaikki muut natsien ja fasistien vastustajat.
Jos olet jotain historiasta oppinut, tiedät, että natsit eivät ole sinun asiallasi.

Meille antifasismi tarkoittaa turvallisempia katuja, joille eivät väkivaltaiset natsiryhmät kuulu.
Meille antifasismi tarkoittaa kaikkien yhtäläistä vapautta ja tasa-arvoa – sukupuolesta, seksuaalisesta suuntautumisesta tai etnisyydestä riippumatta – sekä näiden arvojen puolustamista.
Meille antifasismi tarkoittaa edelleen itsepuolustusta väkivaltaista aatetta vastaan.

Mielenosoitus on rauhanomainen ja väkivallaton.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top