TIEDOTE: Turku ilman natseja -mielenosoitus väkivaltaisia ääriliikkeitä vastaan

Julkaisuvapaa 10.8.2018

Turku ilman natseja -mielenosoitus järjestetään Turussa lauantaina 18.8.2018 protestina Pohjoismaisen vastarintaliikkeen samana päivänä olevaa mielenilmausta vastaan. Mielenosoitus alkaa Puolalanpuistosta klo 11.15 lähtevällä kulkueella, joka päättyy Puolalanpuistoon noin klo 12. Mielenosoitus jatkuu ohjelmalla, johon sisältyy asiantuntijapuheita, runoutta ja musiikkia.

Pohjoismainen vastarintaliike on avoimesti rasistinen ja julistuksellisesti kansallissosialistinen järjestö, jonka tavoitteena on luoda totalitaristinen pohjoismainen liittovaltio tarvittaessa vallankumouksellisesti. Järjestö harjoittaa suunnitelmallista poliittista väkivaltaa ja sen jäsenet ovat syyllistyneet pahoinpitelyihin, puukotuksiin ja jopa murhiin. Järjestön lakkauttamista käsitellään Turun hovioikeudessa elokuun lopussa. Pohjoismainen vastarintaliike pyrkii lisäksi hyödyntämään Turun puukotuksen vuosipäivää oman vihamielisen sanomansa levittämiseen. Kunnioitamme tragedian uhreja ja heidän läheisiään ja haluamme samalla viestiä, että natsismi ja jihadismi ovat saman kolikon kääntöpuolia: kummatkin ideologiat pyrkivät tuhoamaan vapaan ja demokraattisen yhteiskunnan keinoja kaihtamatta ja ihmishenkiä säästämättä.

Rasistiselle ja väkivaltaiselle kansallissosialistiselle järjestölle tai sen pyrkimyksille ei ole tilaa Turussa, Suomessa tai maailmassa. Turku ilman natseja -mielenosoitus on avoin kaikille, jotka vastustavat Turussa samana päivänä marssivan Pohjoismaisen vastarintaliikkeen ideologiaa. Mielenosoitus on väkivallaton ja tuomitsee kaikenlaisen väkivaltaisen käytöksen.

Lisätietoja:
turkuilmannatseja.fi
facebook.com/turkuilmannatseja
info@turkuilmannatseja.fi

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Back To Top